BiH nekada 13. reprezentacija svijeta, danas daleko od toga

Krovna kuća svjetskog nogometa (FIFA) objavila je novu rang-listu, a Zmajevi su nakon poraza od Finske i Ukrajine doživjeli pad za pet pozicija i sada su na 61. mjestu.

Zmajevi su nakon oktobarske rang-liste bili na 56. poziciji i očekivali su se dobri rezultati, koji bi nas odveli u baraž za Svjetsko prvenstvo, a samim tim vjerovatno i među 50 najboljih, no naš tim je doživio dva poraza, ostao bez šanse da se bori za Mundijal i samim tim dodatno nazadovao na FIFA-inoj rang-listi.

Najbolji plasman naša reprezentacija imala je 2013. godine, kada smo bili 13. reprezentacija svijeta na FIFA-inoj rang-listi, no jasno je da je to stvar prošlosti za bh. nogomet i pitanje je da li ćemo se ikada vratiti u tako odabrano društvo.

S druge strane, Srbija je nakon pobjede protiv Portugala i osvajanja prvog mjesta u grupi napredovala dvije pozicije i trenutno je 23. nacionalna selekcija svijeta, dok je Hrvatska također napredovala i trenutno je 15. selekcija svijeta.

Promjena nije bilo na vrhu, a trenutno je Belgija prva selekcija svijeta, Brazil je drugi, a treća Francuska. Najveći gubitnik u prvih 10 je reprezentacija Italije, koja je sada šesta.

(Klix)

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

%d blogeri kao ovaj: