Bajević umjesto Sušića, Barbarez na klupi mladih Zmajeva?

Safet Sušić ostvario je historijski rezultat i prvi put odveo BiH na veliko natjecanje.

No, već pri kraju kvalifikacija, nakon domaćeg poraza od Slovačke, atmosfera se u timu narušila, počele su izlaziti priče oko klanova, neslaganja… Sve se utišalo kad je nastup na SP-u potvrđen, ali dovoljna su bila dva poraza od Argentine, ponajvećeg favorita za naslov, i Nigerije koja je redovito na velikim natjecanjima, da kritike opet krenu, piše portal “Goal”.

Priče su da Džeko i Spahić ne funkcioniraju, da je Sušić izgubio kontrolu nad svlačionicom. A to uvijek znači samo jedno: razlaz.

Tako NS BiH neće produžiti ugovor sa Sušićem, koji već navodno ima ponude iz Turske i Francuske, a najbliži selektorskom mjestu je Dušan Bajević. Odnosno, on je prva želja saveza. Tu bi funkciju rado preuzeli i Mehmed Baždarević i Faruk Hadžibegić, a Sergej Barbarez mogao bi biti opcija za mladu selekciju do 21 godine, te da se u njoj priprema za preuzimanje A-vrste.

Bajević je rođen u Mostaru, a trenersku je karijeru ostvario u Grčkoj vodeći AEK, Olympiacos, PAOK, pa opet AEK, pa opet Olympiacos, pa C. zvezdu, pa Aris, pa opet AEK, potom je preuzeo ciparsku Omoniju, a zadnji mu je posao bio u grčkom Atromitosu. Otkako je odstupio u decembru 2012. nikoga nije vodio, a bio je uključen u rad Odbora za normalizaciju NS BiH.

Džeku, Pjanića i društvo u kvalifikacijama za Euro 2016. čekaju Belgija, Izrael, Wales, Cipar i Andora.

(Avaz.ba)

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

%d blogeri kao ovaj: