Asmir Begović, zbog povrede, kasni na pripreme

Fudbalska reprezentacija BiH okupuće se večeras u Zenici, gdje će započeti pripreme za kvalifikacionu utakmicu protiv Izraela, u okviru 4.kola Grupe B za odlazak na EP u Francuskoj 2016. godine.

Pored veoma skromnih rezultata u dosadašnja tri kvalifikaciona meča, u kojima je naša reprezentacija osvojila samo 2 boda, neriješeno protiv Velsa i Belgije i poraz od Kipra, selektor Safet Sušić našao se u velikim problemima, jer zbog povreda neće moći računati na nekoliko standardnih reprezentativaca.

Utakmicu protiv Izraela,zbog povreda, propustiće: Džeko, Ibišević, Salihović, Kolašinac, Kvesić, Vršajević i Sušić.

Međutim, spisak povrijeđenih nije konačan jer je danas objavljena vijest da će na reprezentativno okupljanje u Zenici kasniti i golman Asmir Begović.    Razlog Begovićevog kašnjenja je lakša povreda koju je pretrpio u duelu sa Tottenhamom prošlog vikenda.

Prema prvim rezultatima magnetne rezonance, koju je Asmir odradio u ponedjeljak navečer, ljekari preporučuju nekoliko dana mirovanja.

Ipak, postoji mogućnost da naš golman bude spreman do utakmice s Izraelom, koja je na programu u nedjelju, 16.novembra u Izraelu sa početkom u 20 sati i 45 minuta.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.