Amar Osim donirao kvadrat terena za izgradnju SRC „Bosna“ Kalesija

Amar Osim, bivši trener sarajevskog Željezničara, donirao je metar kvadrani terena za izgradnju SRC „Bosna“ Kalesija. Novac je, u njegovo ime, uručio Salkan Huremović, uposlenik u općini Kalesija, čiji je sin Elvis, također, uplatio novac za iste namjene.

Zuhdija Karić, predsjednik FK „Bosna“ Kalesija se zahvalio Amaru Osimu i Elvisu Huremoviću, na lijepom gestu i prijatnom iznenađenju.  

„ Kroz akciju „Doniraj kvadrat terena za izgradnju SRC Bosna“, koju smo pokrenuli, doživjeli smo nekoliko jako prijatnih iznenađenja. Donacija Amara Osima je dokaz da je fudbal mnogo više od igre, da povezuje ljude i stvara nova prijateljstva. Nama je ovo vjetar u leđa i pokazatelj da radimo pozitivnu stvar za naš klub, jer ovakvi primjeri nas tjeraju da još energičnije nastavimo sa radom i da uspješno okončamo ovaj projekat. Jako je važno da su ljudi iz struke, koji su cijeli život u fudbalu, prepoznali naše napore da izgradimo objekat koji će biti na raspolaganju mnogim generacijama. Također, hvala i Elvisu Huremoviću koji nas je još jednom obradovao i pokazao lojalnost klubu i sredini u kojoj je odrastao“ rekao je Karić i izrazio nadu da će se, vođeni ovim primjerom, odazvati i drugi Kalesijci koji obnašaju značajne pozicije u drugim bh-a gradovima i dijaspori.  

 Podsjećamo, Elvis Huremović, koji je rođen Kalesiji a obnaša poziciju sekretara u FK Željezničar, je najzaslužniji za dolazak sarajevskog premijerligaša u Kalesiju 2019.godine, kada je upriličeno druženje i odigrana revijalna utakmica između Bosne iz Kalesije i Željezničara iz Sarajeva.  

(Radio Feral)

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

%d blogeri kao ovaj: