Zuhdija Karić donirao Domu zdravlja Kalesija novi aparat za magnetnu terapiju

Domu zdravlja Kalesija ovih dana isporučen je novi aparat za magnetnu terapiju sa solenoidom.

Riječ je o jednom od najsavremenijih aparata  u oblasti fizikalne medicine, koji je Domu zdravlja Kalesija donirao Zuhdija Karić, vlasnik preduzeća „ZUX 4“ – Kalesija.

Prema riječima Muhameda dr. Osmanovića, direktora Doma zdravlja Kalesija, radi se o kompletnom aparatu za pružanje usluga za oko tridesetak vrsta bolesti.

„Zahvalio bih se našem donatoru Zuhdiji Kariću, koji je, po preporuci ljekara specijaliste, stupio u kontakt sa dobavljačem i platio aparat, čija je ukupna cijena preko devet hiljada maraka. Aparat je veliki benefit za pacijente s područja općine Kalesija, a posebno one koji imaju probleme sa kostoboljom, kičmom, zglobovima, ali i drugim oboljenjima.  Ovakav gest gospodina Karića je pokazatelj društvene odgovornosti i primjer drugima kako mogu pomoći našim pacijentima“, kazao je Osmanović.

Zuhdija Karić navodi da je u razgovoru sa direktorom Osmanovićem došao do saznanja da kalesijski Dom zdravlja nema sličan aparat, zbog čega pacijenti, koji imaju potrebu za uslugama magnetne terapije, svakodnevno moraju odlaziti u UKC Tuzla.

„Na ovaj način sam želio pomoći našim građanima i smanjiti njihove troškove, ali i vrijeme. Ljudi danas teško žive i nisu svi u mogućnosti da plaćaju odlaske na terapije u Tuzlu. Vjerovatno zbog toga mnogi, koji nemaju novca, odustaju od nastavka liječenja. Drago mi je što je aparat isporučen u rekordnom roku i da su ljekari, kao i medicinsko osoblje, zadovoljni kvalitetom ovog uređaja. Nadam se da sam ovim činom, bar dijelom, pomogao našim sugrađanima i da će uposlenici Doma zdravlja imati pristojnu opremu za rad“, rekao je Karić.

Nabavkom ovakvog aparata posebno se obradovala Adela dr. Musić, specijalista fizikalne medicine i rehabilitacije, koja naglašava da je godinama, prilikom trebovanja,  tražila nabavku ovakvog uređaja.

„Posljednjih desetak godina sam zahtijevala nabavku ovakvog aparata. Međutim, to se prenosilo iz godine u godinu i do sada nismo imali mogućnost kupovine aparata. Ovaj aparat znači puno za naše pacijente. S njim ćemo biti u prilici da pružimo veliki broj usluga pacijentima, počev od reumatskih, neuroloških, vaskularnih, plućnih i drugih oboljenja, muskuloskeletnog i lokomotornog aparata. Ovakav vid terapije pacijenti su do sada imali priliku da dobiju samo u banjama“, rekla je doktorica Musić.

Nakon što je izvršena instalacija opreme i obučeno medicinsko osoblje prvi pacijenti su već imali priliku koristiti usluge novog aparata u Domu zdravlja Kalesija.

 

Radio Feral

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

%d blogeri kao ovaj: