SDA Kalesija: Zbog kalesijskog načelnika Seada Džafića propao milionski projekat izgradnje sistema navodnjavanja, umjesto u Kalesiji projekat se realizuje u Živinicama

Saopćenje za javnost OO SDA Kalesija

Prije 3 godine od strane federalnog ministarstva poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva i uz podršku Svjetske banke započet je projekat razvoja navodnjavanja poljoprivrednog zemljišta, na području 10 općina i gradova u Federaciji BiH, ukupne vrijednosti 28 miliona KM.

Među tih 10 općina trebala je biti i općina Kalesija. Međutim, prema podacima iz federalnog ministarstva poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva, načelnik općine Kalesija Sead Džafić je odbio da na području Kalesije realizuje ponuđeni projekat izgradnje sistema navodnjavanja. Nakon toga, predstavnici ovog ministarstva su kontaktirali općinu Živinice, načelnik Kamenjaković je to objeručke prihvatio, tako da se projekat vrijedan preko 1,6 miliona KM danas realizuje u Živinicama. Ovim projektom će biti obuhvaćeno 115 hektara poljoprivrednog zemljišta i oko 600 domaćinstava.  

Osim Živinica projektna područja se nalaze na području gradova i općina: Široki Brijeg, Ustikolina, Goražde (sa dvije lokacije), Čapljina, Odžak, Žepče, Sanski Most i Bihać. 

Najmanje što se od očekuje od načelnika Džafića je da građanima Kalesije objasni zašto nije htio realizirati projekat vrijedan preko 1,6 miliona KM.

(Press služba OO SDA Kalesija)

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

%d blogeri kao ovaj: