Zbog izvođenja radova, Pista u Maslama bi u narednoj sedmici mogla biti zatvorena za saobraćaj

Zbog planiranih radova na rekonstrukciji i postavljanju novog asfaltnog sloja, pista u Maslama, na Regionalnom putu Međaš-Živinice, mogla bi biti zatvorena za saobraćaj naredne sedmice, kazao je za TVTK-a, Agan Delibajrić, direktor Regionalne direkcije cesta TK-a.  

Naime, ovih dana u toku su radovi na dionici puta koji gravitira Međunarodnom aerodromu Tuzla. Izvjesnih problema u sferi imovinsko – pravnih odnosa ima ali se ne radi o eksproprijaciji privatnih parcela već, kako navodi Agan Delibajrić, direktor Direkcije cesta TK, od pojedinaca uzurpiranom zemljištu.

„Problem nam predstavlja uzurpirano zemljište. Nastojimo se dogovarati sa građanima i za sada nailazimo na razumijevanje. Dionicu puta prema Međunarodnom aerodromu u Dubravama planiramo završiti u narednih 15-20 dana. Nakon toga, radovi se nastavljaju prema Par Selu“, kazao je Delibajrić.

Druga lokacija na kojoj se zivode radovi je pista u Maslama, na kojoj su radovi počeli krajem prošle godine.  Uskoro bi za saobraćaj, radi rekonstrukcije koja je u toku, mogla biti zatvorena tzv. Pista u općini Kalesija…

„ U sljedećoj sedmici bi moglo doći do obustave saobraćaja na pisti, uz saglasnost Ministarstva saobraćaja TK-a“, kazao je Delibajrić. Dodao je da bi ova dionica puta nakon detaljne pripreme mogla biti završena za sedam dana.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

%d blogeri kao ovaj: