Zbog izvođenja radova, kilometarske kolone na putu Kalesija-Tuzla

Na magistralnom putu Tuzla – Zvornik na području općine Kalesija, tačnije u naseljima Tojšići i Rainci Gornji, u toku su radovi na putu zbog kojih se saobraćaj odvija jednom trakom uz naizmjenično propuštanje vozila.
U Raincima, zbog sanacije mosta, saobraćaj se odvija novoizgrađenom obilaznicom (devijacijom), stoji u saopćenju BIHAMK-a.

U Pjanićima, Rainci Gornji, zbog dotrajalosti mosta u toku je sanacija istog. Riječ je o dionici puta gdje ne postoji mogućnost preusmjeravanja vozila nekim od seoskih puteva, pa je proteklih dana rađeno na izgradnji zaobilaznice odmah pored mosta.
U četvrtak (17.10.) u toku je bilo rušenje mosta, a semafor je naizmjenično propuštao vozila iz pravca Kalesije i Tuzle.
Duge kolone i višeminutno čekanje prouzrokovalo je probleme u saobraćaju, a u popodnevnim satima kolone su bile duge i nekoliko kilometara.
Iz pravca Kalesije oko 16h kolona je bila duga do autobuske stanice “Orah” u Miljanovcima. Rok za završetak radova u Raincima Gornjim još nije poznat.

Već desetak dana u toku su radovi na izgradnji potpornog zida na ulazu u Tojšiće. Saobraćaj na ovoj dionici se odvija jednom trakom, uz naizmjenično propuštanje vozila. Čekanje u koloni u Tojšićima je mnogo kraće u odnosu na ono u Raincima, a postoji mogućnost prolaska kroz centar Tojšića. Rok za završetak radova u Tojšićima je 60 dana.

NKP.BA

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

%d blogeri kao ovaj: