Zbog čega je prekinuta 33.redovna sjednica Općinskog vijeća Kalesija?

Zbog nedostatka kvoruma prekinuta je 33.redovna sjednica Općinskog vijeća Kalesija. Prije prekida nije usvojena Izvještaj o izvršenju budžeta općine Kalesija za prvih šest mjeseci ove godine. Za Izvještaj je glasalo 12 vijećnika, dok su po 3 vijećnika bila protiv i suzdržana. Predsjedavajući Enes Idrizović je dao kratku pauzu, nakon koje se nekoliko vijećnika nije vratilo u salu za sjednice. Ustanovljeno je da ne postoji kvorum za rad i odlučivanje. Sekretar Općinskog vijeća Hajrudin Huseinović je izvršio pojedinačnu prozivku vijećnika, nakon čega je utvrđeno da sjednici prisustvuje samo 11 vijećnika, što nije bilo dovoljno za nastavak sjednice.

Neusvajanju Izvještaja o izvršenju budžeta, a kasnije i prekidu sjednice, prethodilo je  neizglasavanje Odluke o  izboru članova vijeća mjesnih zajednica na području općine Kalesija.

Navodno, nije ispoštovan dogovor koalicijskih partnera da SDP-e zamijeni neke od članova vijeća MZ-a koji su napustili ovu stranku. Većina vijećnika Nezavisne liste Sead Džafić, prilikom glasanje, nije podržala ovu Odluku, zbog čega su vijećnici SDP-a napustili sjednicu. Odlaskom vijećnika SDP-a više nije bilo većine koja bi podržala preostale tačke dnevnog reda.

Predsjedavajući Idrizović je saopštio da će se u narednim danima dogovoriti sjednica Kolegija Općinskog vijeća Kalesija na kojoj bi se trebao odrediti datum nastavka 33.redovne sjednice Općinskog vijeća.

(Radio Feral)

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

%d blogeri kao ovaj: