Završen prvi upisni rok u MSŠ Kalesija (VIDEO)

Završen je prvi upisni rok u MSŠ Kalesija. Na oglasnoj ploči škole jučer je objavljen spisak primljenih učenika, kao i onih koji će u narednim danima morati izabrati neko drugo zvanje i zanimanje od onog koje su prvobitno željeli.

Najveće interesovanje učenika bilo je za upis u Medicinsku školu (medicinski tehničat) i za zanimanja frizer, trgovac i zavarivač. Slabo interesovanje bilo je za upis u gimnaziju i za prehrambene tehničare.

Nažalost, niko od svršenih osnovaca nije se prijavio za  poljoprivrednog tehničara, plinskog vodoinstalatera, cvjećara, farmera i zidara.

Gostujući u programu Radija Feral, profesorica bosanskog jezika Enisa Mešić je iznijela konkretne podatke o upisu učenika u prvom upisnom roku i slobodnim mjestima u MSŠ Kalesija.

Učenici koji nisu uspjeli upisati željeno zvanje ili zanimanje u MSŠ Kalesija imat će priliku da to učine na drugom upisnom roku.

Slobodna mjesta u MSŠ Kalesija za četvorogodišnja zvanja:

Gimnazija 20
Poljoprivredni tehničar 25
Veterinarski tehničar 17
Prehrambeni tehničar 23
Ekonomski tehničar 13
Mašinski tehničar – operater za CNC mašinama 15
Mašinski tehničar za kompjutersko programiranje 24

Slobodna mjesta za trogodišnja zanimanja:

Automehaničar 12
Plinski vodoinstalater 12
Pekar 22
Cvjećar 13
Farmer 12
Keramičar 12
Zidar – fasader – izolater 12
Trgovac 5

Drugi upisni rok za gimnazije je 19 i 20.juna, za tehničke škole je od 19.do 22.juna, a za stručne škole od 19.do 24.juna.

Učenici devetog razreda osnovne škole koji su upućeni na popravni ispit u avgustovskom roku i učenici koji se nisu upisali u prvom i drugom upisnom roku mogu se upisati u srednju školu do 25.avgusta ove godine.

Učenici se mogu upisati u srednje škole koje poslije drugog upisnog roka nisu primile planirani broj učenika.

 

 

Radio Feral

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

%d blogeri kao ovaj: