Zatvoreni ugostiteljski objekti u Kalesiji, gužve ispred banaka

Na kalesijskim ulicama jutros je mnogo manje građana nego prethodnih dana. Odlukom Kriznog štaba ugostiteljski objekti su zatvoreni i istaknuta je obavjest o razlozima obustave rade.

Vlasnici ugostiteljskih objekata koji se bave pripremom hrane su nadležnom Kriznom štabu općine Kalesija dostavili pismenu objavijest da će vršiti dostavu hrane uz striktno poštivanje propisanih mjera.

Na terenu su i općinski inspekotri koji provjeravaju poštivanje odluka Kriznig štaba Ministarstva zdravstva Tuzlanskog kantona.

Uposlenici Doma zdravlja Kalesija su od jutros započeli sa dezinfekcijom svih javnih objekata, institucija i ustanova na području općine Kalesija.

Veće gužve zabilježene su ispred poslovnica banaka i elektrodistribucije. Tako smo jutros zabilježili redove građana ispred poslovnica NLB i UniCredit banke u centru Kalesije. Zbunjeni zbog novonastale situacije građani su odlučni da podignu novac sa svojih bankovnih računa i da se na vrijeme obezbijede sa osnovnim životnim namirnicama.

Gužve se bilježe i ispred poslovnice Elektroprivrede BiH. Građani koji su došli da plate račune za utrošenu električnu energiju čekaju napolju u redu ispred pslovnice Elektriprivrede BiH.  

Većina građana koje smo zatekli na ulicama u centru Kalesije su zabrinuti zbog neizvjesnosti koja nas očekuje i uglavnom se postavljaju pitanja: šta će biti i dokle će ovo trajati?

(Radio Feral)

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

%d blogeri kao ovaj: