Zaključci okruglog stola „Perspektive razvoja kalesijskog sporta sa posebnim osvrtom na završetak gradnje sportske dvorane“

„Perspektive razvoja kalesijskog sporta sa posebnim osvrtom za završetak gradnje sportske dvorane“ tema je okruglog stola održanog u BKC “Alija Izetbegović” Kalesija. Organizatori istog su JU BKC „Alija Izetbegović“ Kalesija i Sportski savez općine Kalesija.

Prisutni na okruglom stolu bili su predstavnici sportskih klubova za koje je sportska dvorana od velikog značaja, načelnik općine Kalesija Sead Džafić, projektant sportske dvorane Sead Softić,  Enver Jukanović poslanik u Federalnom parlamentu, predstavnici političkih stranaka općine Kalesija, vijećnici u novom sazivu OV Kalesija, profesori tjelesnog odgoja…

“U pripremi ovog okruglog stola, u dogovoru sa predstavnicima sportskih klubova, zauzeli smo stav da se ovdje nećemo baviti onim što je do sada bilo kada je riječ o gradnji dvorane. I od svih diskutanata tražimo da se ne osvrću na prošlost. To može, ako treba, biti predmet razgovora na nekim drugim mjestima. Ono što nas interesuje jeste da utvrdimo da je završetak gradnje, da je dvorana prijeko potrebna sportistima i rekreativcima” kazali su organizatori na samom početku.

Svi prisutni su saglasni da Kalesiji i kalesijskim sportistima treba sportska dvorana te istakli njen značaj ne samo za sport nego i druge segmente života.

Načelnik općine Kalesija Sead Džafi,između ostalog, istakao je da su se u proteklom periodu izvršavali radovi u sportskoj dvorani te da će tako nastaviti i u narednom periodu. Načelnik je dodao da je za završetak radova na sportskoj dvorani potrebna pomoć većih nivoa vlasti. Predstavnici političkih stanaka sa područja općine Kalesija i vijećnici su obećali svoju..

Zaključci okruglog stola

1.
Učesnici okruglog stola saglasni su da kalesijski sportisti zalužuju da
završetak gradske sportske dvorane treba biti prioritet u radu
Općinskog vijeća Kalesija i općinskog načelnika.

2.
Učesnici okruglog stola pozivaju sve Kalesijce koji se nalaze u
strukturama zakonodavne i izvršne vlasti na višim nivoima da učine
sve kako bi se obezbijedila sredstva za radove i iz budžeta Tuzlanskog
kantona, Federacije BiH i Bosne i Hercegovine.

3.
Zadužuje se općinski načelnik da odredi stručni tim koji će da utvrdi
prioritetne poslove na dvorani, koje bi trebalo završiti kako bi
dvorana mogla biti stavljena u funkciju, te da načini „lotove“ za te
poslove.

4.
Zadužuju se BKC i Sportski savez da u martu oganizuju okrugli sto, u
istom ili proširenom sastavu, na kojem bi se analizirala realizacija
zaključaka i inicirala nove aktivnosti.

Također dogovoreno je da organizatori okruglog stola dogovore i sastanak sa kalesijskim privrednicima koji bi mogli pomoći pri završetku sportske dvorane.

(Kalesija.info)

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

%d blogeri kao ovaj: