Zakazana vanredna sjednica Općinskog vijeća Kalesija

Nakon izuzetno burne 34.redovne sjednice Općinskog vijeća Kalesija, koja je rezultirala smjenom Esada Čanića (SBiH), sa mjesta predsjedavajućeg i izborom Muhameda Alića (A SDA) za novog predsjedavajućeg Općinskog vijeća Kalesija, za naredni četvrtak, 07.aprila je u 10 sati zakazana je vanredna sjednica.

Sjednica je zakazana na zahtjev Ismeta Mešića, koji po ovlaštenju mijenja načelnika općine Kalesija, a koji je kao ovlaštena osoba, na osnovu Statuta općine Kalesija, podnio zahtjev za preispitivanje Odluka Općinskog vijeća Kalesija donesenih na sjednici koja je održana 31.marta ove godine.

U obrazloženju zahtjeva, Mešić navodi da Odluke koje su donesene na ovoj sjednici nisu donesene u skladu sa Ustavom, Zakonom i Statutom općine Kalesija, kršeći na grub način Poslovnik o radu općinskog vijeća Kalesija.

Mešić je, između ostalog, u obrazloženju još naveo da je nakon istupa Zijada Suljkanovića, predsjedavajući  vijeća prekinuo sjednicu, a da  pri tome nije ovlastio svog zamjenika Kadiru Suljkanović da nastavi sa sjednicoim, čime, je, smatra, grubo prekršila Poslovnik o radu  i zlouzpotrijebila svoj položaj.

Na kraju obrazloženja Mešić od Općinskog vijeća Kalesija zahtijeva da ga u roku od 30 dana obavijesti o ishodu preispitivanja navedenih neustavnih i nestatutarnih odluka, do kada se te odluke ne smiju izvršiti u cilju eventualno, poduzimanja daljih radnji iz nadležnosti Općinskog vijeća.

Odluku o sazivanju vanredne sjednice općinskog vijeća Kalesija je potpisao Esad Čanić.

 

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

%d blogeri kao ovaj: