Zakazana 29.redovna sjednica Općinskog vijeća Kalesija

Predsjedavajući Enes Idrizovic je zakazao 29.redovnu sjednicu Općinskog vijeća Kalesija, koja će se održati u narednu subotu, 08.februara. Na dnevnom redu ove sjednice naći će se 13 tačaka. Vijećnici će, između ostalog, razmatrati  Odluku o utvrđivanju prosječne konačne građevinske cijene m2 korisne stambene površine iz 2019. godine na području općine Kalesija i Odluku o davanju saglasnosti na Odluku o izmjenama Cjenovnika komunalnih usluga distribucije vode za piće i odvodnje otpadnih voda na području općine Kalesija. Na ovoj sjednici razmatrat će se Program uređenja građevinskog zemljišta na području općine Kalesija za 2020. Godinu, Plan proljetne sjetve za 2020. godinu i Izvještaj o radu Općinskog vijeća, Stručne službe i radnih tijela Općinskog vijeća Kalesija za period 01.01. – 31.12.2019. godine. Vijećnici će se izjasniti i o Izvještaju o radu Sportskog saveza općine Kalesija za prošlu godinu i Programu rada Sportskog saveza općine Kalesija, sa planom finansiranja i sufinansiranja sporta za ovu godinu.

Sjednica Općinskog vijeća će se održati u prostorijama OŠ Kalesija, s obzirom da su još uvijek u toku radovi na uređenju sale za sjednice u zgradi općine Kalesija.

Dnevni red

 1. Razmatranje i donošenje Odluke o razrješenju i izboru člana radnog tijela Općinskog vijeća Kalesija.
 2. Razmatranje i donošenje Odluke o razrješenju i imenovanju predsjednika Komisije za drugostepeno upravno rješavanje.
 3. Razmatranje i donošenje Odluke o utvrđivanju prosječne konačne građevinske cijene m2 korisne stambene površine iz 2019. godine na području općine Kalesija.
 4. Razmatranje i donošenje Odluke o davanju saglasnosti na Odluku o izmjenama Cjenovnika komunalnih usluga distribucije vode za piće i odvodnje otpadnih voda na području općine Kalesija.
 5. Razmatranje i donošenje Programa uređenja građevinskog zemljišta na području općine Kalesija za 2020. godinu.
 6. Razmatranje i donošenje Plana proljetne sjetve za 2020. Godinu
 7. Razmatranje i usvajanje Izvještaja o radu Općinskog vijeća, Stručne službe i radnih tijela Općinskog vijeća Kalesija za period 01.01. – 31.12.2019. godine.
 8. Razmatranje i usvajanje Izvještaja o realizaciji projekata iz Strategije lokalnog razvoja općine Kalesija 2018-2027.godina za 2019. godinu.
 9. Razmatranje i usvajanje Izvještaja o implementaciji Ugovora o pružanju komunalnih vodnih usluga (PSA).
 10. Razmatranje i usvajanje Izvještaja o rješavanju upravnih stvari u upravnom postupku općinskih službi za upravu općine Kalesija za 2019. godinu.
 11. Razmatranje i usvajanje Izvještaja o radu Sportskog saveza općine Kalesija za 2019. godinu.
 12. Razmatranje i usvajanje Programa rada Sportskog saveza općine Kalesija, sa planom finansiranja i sufinansiranja sporta za 2020. godinu.
 13. Razmatranje i usvajanje Izvještaja Komisije za utvrđivanje vrijednosti nepokretnosti i prava u prometu o izvršenim procjenama prometa nepokretnosti i prava za period 01.01.2019. do 31.12.2019. godine.

(Radio Feral)

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

%d blogeri kao ovaj: