Zahvaljujući ministru Ramiću i FMROI realizovan projekat „Nabavke i ugradnje stolarije na zgradi Medžlisa IZ Kalesija“

Medžlis Islamske zajednice Kalesija zahvaljujući ministru dr. Edinu Ramiću i FMROI realizovao je projekat „Nabavke i ugradnje stolarije na administrativnoj zgradi Medžlisa IZ Kalesija“.

Federalno ministarstvo raseljenih osoba i izbjeglica početkom 2020. godine raspisalo je Javni poziv za sufinansiranje projekata na koji je Medžlis IZ Kalesija aplicirao projektom „Nabavke i ugradnje stolarije na administrativnoj zgradi Medžlisa IZ Kalesija“.

Ovih dana projekat je realizovan čime su znatno poboljšani uslovi za rad u administrativnom centru Medžlisa. Naime, krajem 90-tih godina prošlog stoljeća na administrativnoj zgradi Medžlisa IZ Kalesija vršeni su radovi adaptacije i dogradnje. Tom prilikom ugrađena je drvena stolarija koju je zub vremena nagrizao, te je istu bilo nužno neophodno zamjeniti.

Ugradnjom nove stolarije postignuta je znatna ušteda toplotne energije kao i bolja zvučna izolacija, a time i uslovi za rad. Prostorije Medžlisa nerijetko koriste i druga nevladina udruženja i kolektivi, pa je značaj realizacije ovog projekta još veći.

(MIZ Kalesija)

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

%d blogeri kao ovaj: