Za novogodišnju noć izmjenjen režim saobraćaja u centru Kalesije

Građani općine Kalesija će po prvi put će imati organizovan doček Nove godinu na otvorenom u centru Kalesije. Ovaj doček građane neće koštati ništa, jer će kompletnu organizaciju platiti načelnik Sead Džafić ličnim sredstvima.

Radnici fabrike UNIS TOK su prije nekoliko dana ukrasili centar Kalesije, a u toku su završne pripreme za sutrašnji doček novogodišnje noći u Kalesiji.

Novogodišnji program počinje u 20 sati, a specijalni muzički gost je Nihad Kantić – Šike. Pored njega, Kalesijsce će  zabavljati  DJ iz Kalesije, Adnan Jakubović – Narandža, i “Vanilla” bend.

Tačno u ponoć bit će priređen i spektakularni vatromet.

Tokom dana planiran je i program za najmlađe, od 15.00 sati kada će biti upriličena predstava za mališane, sa Djeda mrazom.

U povodu organizovane proslave Nove godine bit će izmijenjen i režim saobraćaja u centru Kalesije.

Na osnovu Odluke pomoćnika načelnika za prostorno planiranje, građenje i komunalne poslove uvodi se režim potpune zabrane saobraćaja od raskrsnice prema Domu zdravlja do raskrsnice kod općine Kalesija i UNI kredit banke u vremenu od 31.decembra od 14 sati do 01.januara do 3 sata ujutro.

Također, u ovom vremenu zabranjuje se parkiranje svih vozila na parking prostoru na Trgu šehida u centru Kalesije.

Radnici KP Komunalac Kalesija će postaviti trake zabrane saobraćaja na navedenim lokacijama. Ova Odluka je donesena u cilju postizanja pune bezbjednosti učesnika građana koji će Novu godinu dočekati na otvorenom u centru Kalesije.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

%d blogeri kao ovaj: