Za borbu protiv koronavirusa općini Kalesija 0 KM

Federalna vlada  je na sjednici u Sarajevu donijela dvije odluka o raspodjeli sredstava utvrđenih Budžetom FBiH za 2020. godinu na poziciji tekući transferi drugim nivoima vlasti i fondovima, piše TIP.ba.

Prvom odlukom je, na ime dodjele finansijske pomoći budžetima kantona u svrhu pomoći u poduzimanju preventivnih mjera u borbi protiv COVID-19 i sanacije posljedica nastalih usljed proglašene pandemije, dodijeljeno 9.800.000 KM.

Druga odluka, vrijedna 11.200.000 KM, odnosi se za pomoć budžetima gradova i općina u svrhu pomoći u poduzimanju preventivnih mjera u borbi protiv COVID-19 i sanaciji posljedica nastalih usljed proglašene pandemije, saopćeno je iz Ureda Vlade FBiH za odnose s javnošću.

Posebno ovom prilikom ističemo činjenicu da općini Kalesija nije dodijeljeno ni 1 KM u svrhu pomoći u poduzimanju preventivnih mjera u borbi protiv COVID-19, za razliku od grada Živinice kojima je dodijeljeno 700.000 KM.

Donosimo vam tabelu raspodijeljenih sredstava od strane Vlade FBiH za gradove i općine u Federaciji Bosne i Hercegovine, u svrhu pomoći u borbi protiv koronavirusa.U nastavku donosimo kompletnu listu iznosa:

(ntv)

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

%d blogeri kao ovaj: