Vlasti TK-a, FBiH i BiH biće žiranti projektima kandidata SDA Kalesija za načelnika, Nedžada Džafića

„Da nije bilo Stranke demokratske akcije, Bosna i Hercegovina bi danas bila provincija velike Srbije ili bi bila uništena.“ – citat je rahmetli Alije Izetbegovića kojim je započeo predizborni skup SDA u Miljanovcima.

Izuzetno organizovan i posjećen skup, uz prisustvo velikog broja ljudi, građana Miljanovaca iz svih zaseoka. Među prisutnima je bilo starih i mladih, muškaraca i žena, demobilisanih boraca, ratnih vojnih invalida, doktora, inženjera, ljudi koji godinama daju podršku SDA-e, kao i onih koji su prvi put prepoznali SDA i njenog kandidata Nedžada Džafića kao najbolje rješenje za Kalesiju i građane Miljanovaca.

Pozdravne riječi uputili su predsjednici Mjesnih ogranaka SDA Mahmutovići i Miljanovci, Mujčin Imšić, odnosno Halil Jahić, kao i g. Senad Alić, aktuelni predsjednik Skupštine TK-a koji ovih dana daje maksimalnu podršku SDA Kalesija i g. Nedžadu Džafiću. „Za sve navedene projekte, koje je naveo u svom programu za mandatni period kao kandidat SDA za načelnika općine, žirant će biti zakonodavne i izvršne vlasti od Tuzlanskog kantona do državnog nivoa“ – izjavio je g. Senad Alić, predsjednik Skupštine TK-a, napomenuvši da je glavni argument za to pozicija SDA u vlasti na svim nivoima. „To može uraditi samo g. Nedžad Džafić jer iza njega stoji SDA. Drugi to ne mogu.“ – izjavio je g. Alić.

Nakon toga najavljeno je obraćanje g. Nedžada Džafića što je popraćeno dugim aplauzom prisutnih. Kandidat SDA Kalesija za načelnika općine Kalesija g. Nedžad Džafić u svom obraćanju prezentovao je izbornu platformu s akcentom na razvoj privrede i zapošljavanje, kao i ostale primarne ciljeve posebno kada su u pitanju građani Miljanovaca i Mahmutovića. Ono što je zdušno pozdravljeno od strane građana ovih naselja je obećanje g. Nedžada Džafića da će učiniti sve kako bi se nastavila izgradnja trotoara, od škole u oba pravca, i put učinio sigurnijim za pješake, posebno učenike PŠ Miljanovci. Također, g. Džafić je naglasio da je prioritet realizacija projekta izgradnje područne ambulante u Miljanovcima čime bi se poboljšale usluge zdravstvene zaštite, posebno u porodičnoj medicini. Problem vodosnabdijevanja naselja Gaj je posebno istaknut od strane g. Nedžada Džafića i, kako je rekao, uložiće sve da građani ovog naselja ne budu diskriminisani u odnosu na ostale. S obzirom da je za MZ Miljanovci već urađen projekat kanalizacije g. Džafić je istakao da su obezbijeđeni preduslovi za nastavak aktivnosti i izgradnju kanalizacione mreže.

U naseljima Mahmutovići, Živčići, Dolina izvršiće se sanacija postojećih puteva, te učiniti sve da se saniraju štete od nedavnih klizišta. G. Džafić je napomenuo da neće zaboraviti ni Nogometni klub „Bijeljevac“ jer smatra da treba ulagati u sport čime bi mladim naraštajima omogućili uslove za zdraviji život.

Na kraju, g. Nedžad Džafić se zahvalio prisutnima na podršci koju su građani Miljanovaca i Mahmutovića do sada davali Stranci demokratske akcije i pozvao ih da 22. februara izađu na izbore i svoje povjerenje daju SDA i njenom kandidatu čime će dati svoj doprinos za bolju i prosperitetniju Kalesiju jer, kako je istakao, „Svi zajedno možemo bolje.“

Općinski odbor Stranke demokratske akcije Kalesija nastavlja kampanju za izbor načelnika i poziva svoje članove, simpatizere i druge građane da se aktivno uključe u naredne aktivnosti te da budu dio tima koji pobjeđuje.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.