Vlada TK smjenila Fahrudina Mustafića sa pozicije direktora Službe za zapošljavanje

Vlada TK je na današnoj sjednici donijela Odluku o davanju saglasnosti na Odluku Upravnog odbora JU Služba za zapošljavanje Tuzlanskog kantona o razrješenju Fahrudina Mustafića dužnosti direktora JU Služba za zapošljavanje Tuzlanskog kantona.

Umjesto Mustafića za v.d direktora JU Služba za zapošljavanje Tuzlanskog kantona, na period do konačnog imenovanja direktora, a najduže 6 mjeseci imenovana je Fatima Budić, dipl.pravnik.

Smjena Fahrudina Mustafića bila je očekivana s obzirom da ga je prvo za vršioca dužnosti direktora, a potom i putem konkursne procedure imenovala Vlada TK na čijem čelu je bio Kadrija Hodžić (SDP).

Mustafić se na poziciji direktora Službe za zapošljavanje TK zadržao manje od godinu dana.

Imenovanje Fahrudina Mustafića na navedenu poziciju među Kalesijcima je izazvalo veoma pozitivne reakcije, s obzirom da ga poznaju kao veoma stručnu, principijelnu i pravednu osobu, koja se stiktno drži slova zakona, bez obzira na poziciju koju obnaša.

Ostat će upamćen kao jedan od rijetkih direktora neke javne ustanove koji je nove kancelarije Biroa za zapošljavanje u Gradačcu, 16.maja ove godine, otvorio bez prisustva ijednog političara.

Prije direktorske pozicije, Fahrudin Mustafić je radio u MSŠ Kalesija, općini Kalesija i Kantonalnoj upravi za inspekcijske poslove TK-a.

Poznajući njegov karaketer i principijelnost, ne bi bilo izneđenje da Mustafić tuži odgovorne za smjenu sa direktorske pozicije, pa, možda, čak i sudskim putem bude vraćen na posao, što se dešavalo u sličnim slučajevima.

(Radio Feral)

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.