ViK Kalesija: Nabavljeno specijalno vozilo sa pratećom opremom

U sklopu provođenja projekta „Tehničkog opremanja“ JP „ Vodovod i kanalizacija Kalesija d.o.o.” Kalesija u saradnji sa Ministarstvom prostornog uređenja i zaštite okolice TK, ovo preduzeće je nabavilo vozilo sa ugrađenom opremom za čišćenje i odštopavanje odvoda, fekalnih i oborinskih kolektora.

Vrijednost projekta : 40.950,00 KM.

Cilj nabavke navedenog vozila je stvaranje boljih uslova za redovno, preventivno i interventno održavanje postojećeg sistema odvodnje otpadnih voda.

Također, pored upotrebe za vlastite potrebe JP „Vodovod i kanalizacija Kalesija d.o.o.“ Kalesija sa navedenim vozilom u narednom periodu vršit će pružanje usluga čišćenje i odštopavanje odvoda trećim licima. Brzom i efikasnom intervencijom sa novom opremom spriječilo bi se primarno isticanje otpadnih voda, a samim tim i zagađenje tla, površinskih i podzemnih voda.

Ekonomska korist nabavke ovog vozila ogleda se u tome da naše preduzeće neće ubuduće koristiti usluge trećih lica koje su bile veoma skupe i uglavnom se dugo čekalo na intervenciju od strane istih. Ovo preduzeće namjerava svoje usluge pružati drugim pravnim i fizičkim licima i na taj nači ostvarivati dodatne prihode.

Oprema će biti stavljena u funkciju do kraja sedmice a samim tim stojimo na raspolaganju potencijalnim klijentima kojima su neophodne naše nove usluge.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

%d blogeri kao ovaj: