Vijećnik Armin Karić (SDP) zatražio od načelnika da tuži Regionalnu direkciju cesta TK-a zbog puta na “Pisti”

Armin Karić, vijećnik SDP-a u Općinskom vijeću Kalesija, uputio je dopis načelniku općine Kalesija Seadu Džafiću u vezi rekonstrukcije dijela regionalne ceste R-469 Živinice – Međaš u mjestu Vukovije Gornje, tzv. Pista.

Dopis prenosimo u cjelosti

“Obraćam Vam se ovim dopisom kako bih Vam skrenuo pažnju na rekonstrukciju dijela regionalne ceste R-469 Živinice – Međaš u mjestu Vukovije Gornje, tzv. Pista.

Obzirom da se na stranici općine Kalesija nalazi službeno saopćenje Općine i Općinskog načelnika, od 07.04.2017 godine, a u kojem je nakon sastanka općinskog načelnika gosp. Seada Džafića i direktora regionalne direkcije cesta TK-a gosp. Agana Delibajrića istaknuto da će u 2017. godini doći do radova na rehabilitaciji asfalta i uređenju autobuskih stajališta na „pisti“ u Vukovijama Gornjim, a već u 2018. godini da će doći do ugradnje novog asfaltnog sloja na ovoj dionici puta, pitam Vas šta ste učinili kako bi „natjerali“ Direkciju cesta da što prije i što hitnije završi gore navedene radove.

Nažalost, zbog „skidanja“ asfaltnog sloja prije zime i snijega, građani općine Kalesija i svi oni koji prolaze ovom dionicom puta trpe kolektivnu štetu na svojim vozilima.  Pored ugroženosti vozila i vozača, u velikoj mjeri su ugroženi i pješaci koji svakodnevno pješače ovom dionicom puta.

Iz tog razloga, pozivam Vas da uputite dopise kantonalnoj direkciji cesta kako bi građanima općine Kalesija nadoknadili štetu koju su pretrpili ove zime, a sve zbog bahatog i neodgovornog ponašanja predstavnika Direkcije cesta TK-a. Napominjem Vas da je Direkcija cesta u 2018. godini podigla kredit u visini od 20 miliona konvertibilnih maraka, te sam siguran, da su, uz „domaćinski“ odnos prema poslu mogli završiti dionicu Piste i prije zime. Ukoliko zaista nisu mogli završiti navedene radove prije zime, smatram da su skidanje asfaltnog sloja trebali izvršiti tek na proljeće, kako građani naše Općine i svi oni koji prolaze tom dionicom puta ne bi morali voziti po neuslovnom kolovozu već nekoliko mjeseci.

Također, pozivam Vas da obavite razgovor sa Vašim pomoćnicima te da poduzmete sve zakonom neophodne mjere, te u krajnjem slučaju, ako se procijeni da je to potrebno, pozivam Vas da tužite Direkciju cesta TK-a za nadoknadu štete građanima Kalesije.

Također, pozivam Vas da raspravu o ovome pokrenete i na subotnjoj, dvadesetoj redovnoj, sjednici Općinskog vijeća Kalesija. U prilogu ovog dopisa, dostavljam Vam screenshot stranice Općine Kalesija”, navodi se u dopisu vijećnika Armina Karića.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

%d blogeri kao ovaj: