Vanredna sjednica Općinskog vijeća: Smjene upravnih i nadzornih odbora

Nakon što su na 5.vanrednoj sjednici Općinskog vijeća potvrđene odluke koje su usvojene na 34.redovnoj sjednici, a koje su rezultirale razrješenjem dotadašnjeg predsjedavajućeg vijeća Esada Čanića (SBiH) i izborom Muhameda Alića za njegovog nasljednika, novoformirana vijećnička većina u kalesijskoj zakonodavanoj vlasti ide korak dalje.

Naime, za ponedjeljak, 18.aprila zakazana je 6.vanredna sjednica na kojoj će se razmatrati smjene dosadašnjih i imenovanje novih članova upravnih i nadzornih odbora preduzeća i ustanova. čiji je osnivač općina Kalesija.

Na dnevnom redu sjednice naći će se 11 tačaka dnevnog reda: Između ostalog razmatranje i usvajanje odluka o imenovanju privremenih upravnih odbora i razrješenju upravnih odbora JU „Centar za socijalni rad“, JU „Dom zdravlja“ Kalesija, JU BKC “Alija Izetbegović„ Kalesija, „Gradska biblioteka“ Kalesija.

Također na dnevnom redu naći će se i razmatranje i usvajanje odluke o davanju prethodne saglasnosti o razrješenju i imenovanju privremenog Nadzornog odbora Javnog preduzeća „Vodovod i kanalizacija“ i Nadzornog odbora Javnog preduzeća „Veterinarska stanica“ Kalesija.

Podsjećamo, krajem marta u Kalesiji je uspostavljena nova vijećnička većina koju čini 14 vijećnika: 5 vijećnika SDP-a: Muhamed Osmanović, Enes Idrizović, Amir Barčić, Galib Softić i Hasan Ćorsuljić, Klub za bolju Kalesiju – 4 vijećnika: Mujo Mujkić, Mujo Mešanović, Sena Musić i Nihad Hamzić, Muhamed Alić (A SDA), Fikret Suljkanović (samostalni vijećnik), Kadira Suljkanović (NSRZB), Kasim Selimović (SEP) i Meho Suljkanović (nacionalna manjina). 

Vanredna sjednica općinskog vijeća Kalesija održat će se u ponedjeljak, 18.aprila, sa početkom u 14 sati.

 

 

 

 

Radio Feral

 

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

%d blogeri kao ovaj: