Usvojen dnevni red 5.redovne sjednice Općinskog vijeća Kalesija

Općinski vijećnici su usvojili dnevni red 5.redovne sjednice Općinskog vijeća Kalesija. Dnevni red je, na prijedog ovlaštenih predlagača, proširen sa dodatnih šest tačaka. Između ostalog, u dnevni red su uvrštene Odluka o povećanju paušala općinskim vijećnicima i Odluka o razrješenju pravobranioca Halila Aščića.

DNEVNI RED:

  1. Razmatranje i donošenje Odluke o dodjeli priznanja „Ponos Općine Kalesija“ učenicima završnih razreda osnovnih škola iz općine Kalesija.
  2. Prijedlog Odluke o razrješenju Općinskog pravobranioca u Općinskom pravobranilaštvu Kalesija
  3. Odluka o izmjenama Odluke o utvrđivanju naknada Općinskim  vijećnicima, zamjeniku predsjedavajućeg, članovima Kolegija i članovima komisija I radnih tijela koje imenuje Općinsko vijeće Kalesija
  4. Razmatranje i donošenje Odluke o imenovanju predsjednika i članova Upravnog odbora JU Centar za socijalni rad Kalesija.
  5. Razmatranje i donošenje Odluke o imenovanju predsjednika i članova Upravnog odbora JU BKC “Alija Izetbegović” Kalesija.
  6. Razmatranje i donošenje Odluke o davanju saglasnosti na Odluku o zaključenju ugovora o prodaji nekretnine putem javnog nadmetanja-licitacije:

a)Iman transporti Brčko Distrikt BiH,

b)Spectrum Vision d.o.o. Kalesija,

c)Smajlović Nermin i Hodžič llijaz -Kalesija

d)Pimax Kompani d.o.o. Kalesija

e) Finesa d.o.o. Kalesija

f)OR Alumetal Seljublje

7. Razmatranje i donošenje Odluke o pristupanju izmjenama i dopunama dijela Regulacionog plana “Proizvodno-poslovna zona Kalesija Grad, Kalesijsko polje i Ćetenište”Kalesija

8. Razmatranje i donošenje Odluke o pristupanju izmjenama i dopunama dijela Regulacionog plana “Tojšiči”Kalesija

9. Razmatranje i donošenje Odluke o izmjenama i dopunama Odluke o uslovima i postupku za ostvarivanje prava na obavezno zdravstveno osiguranje lica u statusu socijalne potrebe na području općine Kalesija.

10. Razmatranje i usvajanje Plana jesenje sjetve za 2021. godinu.

11. Razmatranje i usvajanje Izvještaja o radu i poslovanju u 2020. godini javnih preduzeća čiji je osnivač općina Kalesija:

JP “Vodovod i kanalizacija Kalesija” d.o.o. Kalesija

JP “Veterinarska stanica” d.o.o. Kalesija

12. Razmatranje i usvajanje Izvještaja o radu i poslovanju KP “Komunalac” DD Kalesija u 2020.godini

13. Razmatranje i prihvatanje Informacije – Zdravstveno stanje stanovništva, organizacija zdravstvene zaštite i analiza apsentizma u općini Kalesija za 2020. godinu.

14. Razmatranje i prihvatanje Informacije Informacija o radu i finansijskom poslovanju Javnog preduzeća “Regionalna deponija” d.o.o. Zvornik za 2020. godinu.

15. Informacija o novousvojenim pravnim stavovima o raspolaganju i prometu nekretnina u javnom vlasništvu općine Kalesija.

Sa dnevnog reda je povučena Odluka o obrazovanju Komisije za drugostepeno upravno rješavanje.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

%d blogeri kao ovaj: