Usporeno odvijanje saobraćaja zbog biciklističke trke Tuzla – Kalesija – Sapna

Prema informacijama iz BIHAMK-a, kolovoz je jutros mjestimično mokar ili vlažan, pa savjetujemo oprezniju vožnju prilagođenu uslovima na putu. Na dionicama u usjecima, kao i preko planinskih prevoja upozoravamo na moguće odrone zemlje ili kamenja.

Zbog održavanja međunarodne biciklističke utrke „Tuzla 25.maj“ danas od 12 do 14:30 sati usporeno će se saobraćati u smjeru kretanja učesnika utrke na relaciji M-4 Tuzla-Tojšići-Kalesija-Sapna i nazad. Molimo vozače koji će kretati na ovoj relaciji da voze opreznije i da poštuju upute ovlaštenih lica iz pratnje.

Zbog radova na rekonstrukciji kolovoza na regionalnom putu R-455a Živinice-Zelenika u naselju Ciljuge, danas od 08 do 18 sati obustavlja se saobraćaj. Za vrijeme obustave u funkciji su alternativni pravci.

Na autoputu A-1 dionici Sarajevo sjever-Lepenica zbog sanacije klizišta, saobraćaj je u tunelu Igman preusmjeren iz vozne u preticajnu traku, dok je na lokalitetu Treševine usporeno saobraćanje.

Jednom trakom saobraća se na magistralnom putu M-18 Sarajevo – Foča, na lokalitetu Sijeračke Stijene, zbog većeg odrona, kao i na putnim pravcima Banja Luka-Crna Rijeka, Banja Luka-Turbe i Lopare-Čelić, zbog aktivnih klizišta.

Pojačan intenzitet saobraćaja tokom dana očekuje se na putevima ka lokalnim izletištima, kao i na graničnim prelazima.

Trenutna zadržavanja na graničnim prelazima nisu duža od 30 minuta.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

%d blogeri kao ovaj: