Uskoro novi roman Hasana Paloša

Hasan Paloš, kalesijski nastavnik u penziji, koji je prije nekoliko godina uplovio u književne vode, završio je i svoj treći roman.

Hasana Paloša smo zatekli u kalesijskoj biblioteci gdje je došao da obnovi članstvo u biblioteci.

– Svi bi trebali biti članovi biblioteke jer za samo 1o maraka godišnje članarine imate na raspolaganju hiljade knjiga koje ima kalesijska biblioteka, kazao nam je Hasan Paloš, nakon što je uplatio članarinu za dvije naredne godine.

Kazao nam je i da bi njegov najnoviji, treći, roman trebao uskoro izaći iz štampe. Dva prethodna romana „Hronika staroga Luga“ i „Isplači se bit će ti lakše“ naišli su na dobar prijem kod čitalačke publike. Novi roman ima naslov „Miris crvene ruže“.

Kako nam je rekao, i novi roman je pisan pitkim jezikom bosanskog sijela, bosanskog muhabeta, te da se u romanu isprepliću priče iz vremena  djetinjstva, vrijeme siromaštva, snovi o boljem životu, prve ljubavi, naivnosti, prevare, preljube, tragedije, nagla bogatstva i njihova prokletstva, uzleti i padovi, raočarenja, strahovi i smiraji, a sve to dato kroz prostor životnih puteva dva glavna lika, Asima i Zlatije.

(Provincija.ba)

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

%d blogeri kao ovaj: