Uskoro manifestacija „Kalesijski šampioni znanja 2020“

Asocijacije za kreiranje i razvoj pozitivnih vrijednosti „Proaktiva”- Općinski tim Kalesija i ove godine organizirat će manifestaciju „Kalesijski šampioni znanja“. Manifestacija se prethodnih godina održavala u junu mjesecu, ali je zbog problema sa koronavirusom došlo do njenog prolongiranja.

Ova manifestacija je zasigurno najvrjednija i najznačajnija javna manifestacija u poslijeratnoj Kalesiji. Projekat je zamišljen kao okupljanje, odnosno kao prijem za najbolje učenike pet kalesijskih osnovnih škola koji su osvojili jedno od prva tri mjesta na općinskim takmičenjima iz: fizike, matematike, hemije, biologije, geografije, historije, vjeronauke, informatike, engleskog jezika i njemačkog jezika.Osim njih, bit će nagrađena i tri najbolja učenika Mješovite srednje škole Kalesija i studenti koji su prethodnu godinu završili najmanje sa prosjekom 9,5.

Ako ima takvih studenata, trebaju da se jave u JU BKC „Alija Izetbegović“ Kalesija i da predoče dokaz o uspjehu. Također, u obzir dolaze i kalesijski učenici koji su bili učenici generacije u nekoj od srednjih škola na području Tuzlanskog kantona.

O terminu održavanja manifestacije „Kalesijski šampioni znanja 2020“ javnost će naknadno biti upoznata. Bit će održana u skladu sam mjerama kriznih štabova u vezi sa pandemijom „COVID 19“ .

Uz Asocijaciju za kreiranje i razvoj pozitivnih vrijednosti „Proaktiva”- Općinski tim Kalesija, kao suorganizatori ovog projekta pojavljuju se i JU BKC „Alija Izetbegović“ i BZK Preporod Kalesija, a partneri u projektu su Medžlis IZ Kalesija, Općina Kalesija, CNS – Centar za napredne studije Sarajevo, MZ Kalesija centar, UG “Korak” Kalesija…

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

%d blogeri kao ovaj: