Upriličen prijem za mlade osobe sa područja općine Kalesija

U povodu Međunarodnog dana mladih osoba koji se obilježava 12.avgusta, danas je šefica u Službi za opću upravu i društvene djelatnosti Hata Mujčinović zajedno sa savjetnikom općinskog načelnika Fikretom Suljkanovićem upriličila prijem na kojem su prisustvovali mladi iz Udruženja „Trik“ Kalesija, Crvenog križa Kalesija, Omladinske banke kao i predstavnici Fondacije tuzlanske zajednice.

Na prijemu je bilo riječi o statusu mladih u društvu, ali i pomoći koju dobijaju od strane Općine Kalesija.

Mi svake godine u budžetu predvidimo sredstva za nevladine organizacije gdje i mladi sa svojim udruženjima mogu konkurisati i na osnovu projekata povući određena novčana sredstva. Također, u više navrata općinski načelnik je podržavao okupljanja mladih kao i njihove aktivnosti svih ovih godina, kazala je Hata Mujčinović šefica u Službi za opću upravu i društvene djelatnosti u čijem resoru je i rad sa mladim osobama.

Mladi iz Kalesije su predstavnike Općine Kalesija upoznali sa aktivnostima koje provode ali i sa projektima koji čekaju realizaciju, tražeći da im se u narednom periodu obezbjedi i adekvatna prostorija za rad gdje će svoje ideje moći provoditi u djela.

Muamer Đedović predstavnik mladih Crvenog križa Kalesija pohvalio je dosadašnju saradnju sa Općinom Kalesija rekavši da se mladima daje prilika da radei da pokažu ono što znaju.

On je istakao da je prije nekoliko dana u Kalesiji održan i kamp za malde osobe a čiju organizaciju je podržala upravo Općina Kalesija te je danas uručenai zahvalnica za tu pomoć.

Miralem Bulić isred Fondacije tuzlanske zajednice također je pohvalio odnos Općine Kalesija prema mladim ljudima rekavši da su i oni kroz svoje projekte koje su realizirali u našoj općini imali podršku načelnika i općinskih službi.

Na prijemu je obećano da će u narednom periodu mladima biti obezbjeđena i prostorija za rad te da će načelnik Sead Džafić uvijek biti tu da mlade podrži i bude „vjetar u leđa“ kako bi ostali u domovini  i  borili se za bolje svih nas.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

%d blogeri kao ovaj: