Upozorenje Službe za komunalne poslove i civilnu zaštitu građanima Kalesije

Služba za komunalne poslove i civilnu zaštitu građanstvo upozorava o preduzimanju preventivnim mjera zaštite od požara.

” Procjenjujući da postoji povećana opasnost od od izbijanja požara koje mogu izazvati ljudi nepažnjom i neodgovornim ponašanjem izdaje upozorenje o preuzimanju preventivnih mjera zaštite od požara.

Upozoravaju se stanovnici Općine Kalesija da se ne služe vatrom prilikom prilikom čišćenje okućnica i obradivih površina od korova, otpada, nepokošene trave i slično. S ciljem blagovremenog preduzimanja preventivnih mjera zaštite od požara, Služba za komunalne poslove i civilnu zaštitu općine Kalesija upozorava na:

Zabranu loženja i upotrenu otvorene vatre i drugih vrsta sredstava koje mogu izazvati požar na otvorenom prostoru u blizin šuma, pored stambenih i privrednih objekata, skladišta i drugih objekata sa povećanjem opasnosti za nastanak požara.

-Zabranu loženja vatre pored magistralnog puta: Tuzla-Zvornik, regionalnog puta Živinice-Međaš, kao i željezničke pruge Tuzla- Zvornik, kao i ostalih regionalnih i magistralnih cesta na prostoru općine Kalesija.

-Zabranjuje se zatvaranje i zarušavanje protiv požarnih, šumskih putevana području Kalesije

-Pozivaju se građani općine Kalesija da sve pojave vatre mogu prijaviti na brojeve telefona:

-Profesionalna vatrogasna jedinica Kalesija 24 sata, 123; 035/367-748

-Operativni centar Civilne zaštite Kalesija 7:00 do 16:00 sati 121; 035/367-749

-ŠG Sprečko Živinice za požare na državnim šumama 035/627-558

-Policijska Uprava Kalesija 122; 035/631-290”- stoji u upozorenju Službe za komunalne poslove i civilnu zaštitu Kalesija.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

%d blogeri kao ovaj: