Ujedinili se kalesijski privrednici i intelektualci, za predsjednika izabran Sadik Fatić

Udruženje privrednika općine Kalesija na čijem čelu je do sada bio Esad Jakubović (IZAZOV)  i Udruženje privrednika i intelektualaca čiji predsjednik je bio Sead Džafić (UNIS TOK), od večeras djeluju kao jedno udruženje privrednika, a za predsjednika je postavljen Sadik Fatić vlasnik firme E-plast i prvi u BiH koji je pokrenuo solarnu elektranu.

“Meni je izuzetno drago što je došlo do ujedinjenja ova dva udruženja. Također bi se zahvalio privrednicima i intelektualcima koji su me podržali da budem njihov predstavnik. Moj prvi cilj će biti da radim na ujedinjavanju svih privrednika i intelektualaca u cilju ubrzanijeg privrednog i društvenog razvoja Kalesije”, kazao je za NTV novoizabrani predsjednik Fatić.

On dalje ističe da će kao predsjednik raditi na organizaciji posjete sajmovima sa kojih bi se nešto “prepisalo” i pokrenulo u Kalesiji, na otvaranju kancelarije za privrednike gdje će imati pravnu pomoć ali i stručnu u različitim oblastima.

Cilj udruženih privrednika i intelektualaca je da postanu partneri lokalnoj zajednici u da skupa kreiraju poslovnu klimu koja će stimulisati investicije i ulaganja u privredu i druge oblasti društvenog života.

Sadik Fatić je kao saradnike, odnosno potpredsjednike izabrao Seada Džafića vlasnika kompanije UNIS TOK, Esada Jakubovića vlasnika firme IZAZOV, Fikreta Suljkanovića vlasnika firme KALETEX, te Nijaza Karića univerzitetskog profesora koji je ujedno i doktor nauka.

Kao petog potpredsjednika privrednici su izabrali Senada Hamzića vlasnika veterinarske stanice VET PROMET i direktora Veterinarskog zavoda TK.

Predsjednik Sadik Fatić je u izjavi za NEON Televiziju kazao da će što više raditi na saradnji sa međunarodnim organizacijama odnosno IPA fondovima, ali i sa kantonalnim i federalnim vlastima.

Podršku ovakvom ujedinjenju privrednika pružila je i Islamska zajednica Kalesije na čijem čelu je Enver efendija Alić.

Podršku Sadik Fatić i ostali privrednici će imati i od čelnih ljudi Sportskog saveza Kalesije, a Muhamed Avdić predsjendik je kazao da većina sportskih kolektiva upravo zavisi od privrednika i svakako da će oni imati i podršku sporta.

Muhamed Omerović profesor na Univerzitetu u Tuzli i predsjednik Udruženja Eko zeleni TK dao je podršku radu udruženja privrednika i intelektualaca te se stavio na raspolaganje za svaki vid pomoći u realizaciji projekata koji će donijeti dobro Kalesiji.

Privrednici i intelektualci su složni u jednom da trebaju imati i svog kandidata kada je u pitanju načelnik Kalesije, gdje su dali podršku Seadu Džafiću, vlasniku kompanije Unis Tok, za kojeg smatraju da može Kalesiju povesti u svjetliju i bolju budućnost.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

%d blogeri kao ovaj: