Uhapšena porodica Hamidović koja je fizički napala radnike Centra za socijalni rad Kalesija

Jedinica za specijalne namjene Ministarstva unutrašnjih poslova Tuzlanskog kantona, te pripadnici policije Kalesija jutros su izvršili akciju hapšenja tri osobe iz Gornjih Petrovica.

hapsenje_2

Riječ je o Hadžiri Hamidović i njena dva sina tridesetšestogodišnjem Enesu i četrdesettrogodišnjem Harisu koji su prije nekoliko sedmica fizički napali uposlenike Centra za socijalni rad Kalesija Senada Šmigalovića, Mahira Huremovića i Edinu Mulalić nanijevši im povrede.

hapsenje_4

Kako saznjemo na licu mjesta pripadnici Jedinice za specijalne namjene su u kratkom periodu uspjeli da savladaju Hmaidoviće, a prije njihovog upada u njihovu porodičnu kuću jedan od sinova je pokušao da zapali jorgan, čime bi ugrozio živote policajaca.

Reagovali su i pripadnici Hitne medicinske pomoći Doma zdravlja Kalesija, jer je navodno Hadžiri pozlilo. Svi su sprovedeni na Odjel psihijatrisjke klinike u Tuzli, a zbog sumnje da isti posjeduju oružje još uvijek se vrši pretres stambene kuće.

Na lice mjesta izašli su uposlenici Centra za socijalni rad Kalesija na čelu sa direktorom Izetom Hadžićem s obzirom da je ova porodica korisnik stalne novčane pomoći od ove ustanove.

hapsenje_5

hapsenje_3

hapsenje_1

(Neon TV)

 

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

%d blogeri kao ovaj: