Udruženje privrednika i intelektualaca osuđuje Odluku koja predviđa povećanja plata uposlenicima Općine Kalesija i uvođenje “bijelog hljeba”

U povodu predložene Odluke o plaćama i naknadama izabranih dužnosnika i uposlenika organa za upravu općine Kalesija, oglasili su se iz Udruženja privrednika i intelektualaca općine Kalesija.

 

Saopštenje za javnost

Za dan  31. 03. 2016. godine zakazana je sjednica Općinskog vijeća Kalesija, a jedna od tačaka dnevnog reda je i Odluka kojom je predviđeno povećanje plata funkcionerima i uposlenicima zaposlenim u organima lokalne uprave. Razmatrajući navedenu Odluku Predsjedništvo udruženja privrednika i intelektualaca općine Kalesija donosi sljedeći

Zaključak

  • 1.Predsjedništvo udruženja smatra da je u teškim vremenima i opštoj besparici, bilo kakvo povećanje plata funkcionerima i uposlenicima u općinskoj upravi, krajnje neprimjerno, neozbiljno i neodgovorno prema građanima općine Kalesija i dodatno opterećenje privrednicima. Pozivamo vijećnike da krajnje odgovorno pristupe razmatranju ovog pitanja i da ne dozvole povećanje plata neefikasnoj administraciji posebno u ovoj teškoj socioekonomskoj situaciji. Osim toga, predsjedništvo udruženja smatra da je uvođenje ”bijelog hljeba” funkcionerima nakon isteka mandata nedopustivo i preporučuje vijećnicima da ne donesu takvu odluku.

 

  • 2.Udruženje privrednika i intelektualaca općine Kalesija ostaje jedinstveno u svom radu i realizaciji svih Odluka skupštine udruženja i čvrsto ostaje na opredjeljenju da budući načelnik općine bude iz reda istaknutih privrednika.

 

  • 3. Predsjedništvo ostaje jedinstveno i ne dozvoljava uplitanje bilo koje političke stranke u rad udruženja. Predsjednik udruženja ima punu podršku organa i članova udruženja i za svoj rad isključivo odgovara organima udruženja a ne bilo kojoj političkoj partiji.saopcenje UPI

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

%d blogeri kao ovaj: