Udruženja privrednika općine Kalesija nudi pomoć u poboljšanju sigurnosti građana

Saopćenje za javnost Udruženja privrednika općine Kalesija:

“Proteklog vikenda Kalesija je bila zavijena u crno.

Četiri ugašena života nisu samo tragedija i statistički podatak. Oni su opomena svima nama.

Porodicama stradalih, rodbini, prijateljima i poznanicima, upućujemo iskrene riječi suosjećanja.

Također, pozdravljamo potez iz Općine Kalesija da se ponedjeljak (13.novembar) proglasi Danom žalosti u Kalesiji.

Ono što nas kao ljude, koji dijelimo ovaj prostor, raduje jeste činjenica da Kalesijci poštuju Dan žalosti.

Ovom prilikom želimo upozoriti sve učesnike u saobraćaju, ali i naše roditelje koji šalju djecu u školu, da poštuju saobraćajne propise i saobraćajnu kulturu.

Sve anomalije na putevima, ali i u ponašanju vozača, molimo vas da prijavite nadležnim općinskim i policijskim organima.

Također, želimo skrenuti pažnju na nesigurne puteve na području općine Kalesija, gdje je osim (ne)odgovornosti vozača čest uzrok nezgoda i stanje na i oko puteva.

Ne možemo reći da je neko mogao spriječiti nemile događaje tokom vikenda, ali svakako da su nam pokazale brojne nedostatke na koje možemo uticati i promjeniti ih u narednom periodu.

Ovom prilikom skrećemo pažnju da se u blizini mosta na rijeci Spreči, nedaleko od centra Kalesije, urade zaštitne ograde.

Pored toga što bi ograda zaustavila automobile od slijetanja u riječno korito, u blizini Spreče se nalazi i dječiji park koji nije adekvatno fizički odvojen od korita rijeke.

Kada je u pitanju dionica puta u Tojšićima i Hidanima, radi se o jednom od najsmrtonosnijih putnih pravaca u BiH, te molimo nadležne općinske vlasti da poduzmu sve potrebne mjere da se obrate višim instancama da se poveća sigurnost, kako za vozače tako i za pješake.

Mi, članovi Udruženja privrednika općine Kalesija, sa svojim kapacitetima stojima na raspolaganju da se poboljša sigurnost naših građana, te pozivamo da u narednom periodu bude održan okrugli stol na temu sigurnosti građana općine Kalesija, na kojem bi se iznijeli i rezultati o broju saobraćajnih nezgoda, smrtno stradalima i povrijeđenima u nezgodama”, navodi se u saopćenju  Udruženja privrednika općine Kalesija

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

%d blogeri kao ovaj: