Učenik MSŠ Kalesija Adin Glogić plasirao se u finale Ekonomske Olimpijade

Ekonomska Olimpijada je takmičenje iz oblasti ekonomije i finansija namijenjena hiljadama srednjoškolaca širom Bosne i Hercegovine. MSŠ Kalesija je u januaru mjesecu dobila poziv za učešće na olimpijadi. U prvom krugu takmičenja je učestvovalo 16 učenika iz MSŠ. Najbolji uspjeh postigao je Adin Glogić, učenik 4. razreda Ekonomske škole, koji se plasirao u finale i predstavljat će MSŠ Kalesija na Ekonomskoj olimpijadi koja se održava 31. augusta 2021. godine u Sarajevu.

“Nadam se da ću nastaviti predstavljati školu. Prije svega čast mi i zadovoljstvo što sam na ovakvom takmičenju, na nacinalnom nivou, pa nadam se čak i na internacionalnom. Pripreme su bile jednostavne. Imali smo predavanja, literaturu i prije svega časovi su sasvim dovoljni da bi se steklo znanje potrebno da bi se moglo proći dalje. Pored mog uspjeha, moj razred je postigao uspjeh i na kantonalnom takmičenju iz praktične nastave Preduzeće za vježbu. Gdje smo osvojili prvo mjesto”, kazao je Glogić.

“U drugom krugu su učestvovala tri učenika i imali su edukaciju od mjesec dana. Postigli su izvanredne rezultate. Adin Glogić je bio izuzetno uspješan i plasirao se direktno finale Ekonomske olimpijade”, kazala je Suada Alić, profesorica.

U drugi krug plasiralo se 90 učenika, a u finale njih 17, među kojima je i Adin. U drugi krug su bile plasirane i učenice Aida Suljić i Amina Begonović. Veliki uspjeh za Adina, ali i za MSŠ Kalesija.

Na postignutom uspjehu Adinu je čestitao i direktor MSŠ Kalesija Abdurahman Bajrić, te poželio uspjeh u nastavku takmičenja.

Ekonomska Olimpijada je prvi put organizovana 2016. godine u Češkoj Republici i Slovačkoj, a u proteklim godinama se proširila i na druge zemlje svijeta. U 2021. godini Ekonomska Olimpijada dolazi u Bosnu i Hercegovinu i pruža priliku hiljadama srednjoškolaca širom države da se kroz natjecateljski program i na zabavan način opskrbe znanjima, vještinama i sposobnostima neophodnih za razumijevanje svijeta i društva u kojem živimo.

(Kalesija.info)

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

%d blogeri kao ovaj: