U toku završne pripreme za novogodišnju noć u Kalesiji (FOTO)

U Kalesiji su u toku završne pripreme za proslavu  Nove godine. Na ulicama u centru Kalesije u poslijepodnevnim satima nisu zabilježene veće gužve.

Nekoliko sati ranije je organizirana predstava i podjela paketića za najmlađe Kalesijce. U organizaciji Fabrike UNIS TOK i načelnika Seada Džafića izvršena je podjela paketića za djecu do 10 godina starosti.

Zbog održavanja javnog dočeka Nove godine za saobraćaj je zatvorena centralna ulica u Kalesiji,  od raskrsnice za skretanje prema Domu zdravlja do raskrsnice prema Ulici žrtva genocida u Srebrenici.

Radnici KP „Komunalac“ Kalesija i organizatori zabavnog dijela manifestacije  vrše posljednje pripreme za doček nove godine na otvorenom u centru Kalesije.

Kalesijce će u novogodišnjoj noći zabavljati Armin Dedić i Pink Panther band iz Lukavca.

Muzički dio programa počinje od 20 sati i trajat će do iza ponoći.

Što se tiče vremena, danas je u Kalesiji sunčano i relativno toplo vrijeme za ovo godišnje doba. Temperatura zraka u 15 sati iznosila je 10 stepeni celzija. Prema najavama meteorologa u novogodišnjoj noći se ne očekuju niske temperature. Temperature u večernjim satima će biti uglavnom u plusu, dok će poslije ponoći doći do pada temperatura zraka. Međutim, ne očekuju se veliki minusi. Najniža temperatura zraka trebala bi biti oko minus 2 stepena celzija.

FOTO:

(Radio Feral)

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

%d blogeri kao ovaj: