U Tojšićima održan radni sastanak u vezi kreiranja Lokalnog akcionog plana za djecu općine Kalesija

Danas je u prostorijama Osnovne škole „Tojšići“ u Tojšićima održan prvi radni sastanak općinske Grupe  u vezi kreiranja Lokalnog akcionog plana za djecu općine Kalesija.

Lokalni akcioni plan za djecu, kao prvi sveobuhvatni strateški dokument koji je namjenjen najmlađoj populaciji u općini Kalesija, treba da odgovori na potrebe ranjivih grupa djece u oblastima obrazovanja, socijalne zaštite, zdravstva, sigurnosti i zaštite od nasilja te kulture, sporta, rekreacije, slobodnog vremena i okoliša.

Samu izradu Lokalnog akcionog  plan za djecu pokrenula je i podržala međunarodna organizacije World Vision koja je članovima Grupe za dobrobit djece u ovom procesu obezbijedila i stručnu i konsultativnu podršku od strane Udruženja„Zemlja djece u BiH“.

Općina Kalesija pozdravila je i podržala ovu inicijativu te iskazala spremnost da pored aktivne participacije njenog predstavnika u radu Grupe za dobrobit djece, Lokalni akcioni plan za djecu formalizuje kao njen zvanični dokument.

U cilju  izrade što kvalitetnijeg dokumenta, članovi i članice Grupe za dobrobit djece, sa ovog sastanka upućuju poziv svim relevantnim vladinim i nevladinim organizacijama i medijima koje djeluju na općini Kalesija da uzmu učešće u ovom participativnom procesu.

 

 

Udruženje „Zemlja djece u BiH“

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

%d blogeri kao ovaj: