U subotu „Šetnja za Srebrenicu“ i promocija knjige „SREBRENICA – zaboraviti ne smijem, halaliti neću“ autora Hasana Hasanovića

Neformalna grupa građana će u subotu, 11. septembra, organizirati „Šetnju za Srebrenicu“ u znak sjećanja na žrtve Genocida. Tim povodom JU BKC „Alija Izetbegović“ Kalesija organizirat će promociju knjige „SREBRENICA  – zaboraviti ne smijem, halaliti neću“ autora Hasana Hasanovića.

Šetnja za Srebrenicu počinje u 11,00 sati, a odmah nakon toga, 11,30 sati, u galerijskom prostoru BKC-a, održat će se promocija knjige. Okupljanje je na platou ispred BKC-a. 

U knjizi je Hasanović, opisao svoj put i put svoje poginule braće a jednog od njih, dvadesetogodišnjeg brata Hasiba, nosio je čak 20 kilometara do oslobođene teritorije, jer je majci obećao da će joj se vratiti.

Osima autora, o knjizi će govoriti i Nermin Mujkanović, član Prosvjetitelja, i Šemsudin Nasupović, predsjednik Jedinstvene organizacije boraca Kalesija.

Organizatori pozivaju sve Kalesijce da se odazovu na ova dva događaja i na taj način pokažu da nisu zaboravili Srebrenicu.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

%d blogeri kao ovaj: