U ponedjeljak, druženjem sa Šimom Ešićem, počinje Kulturna manifestacija „Ikre 2019“

U ponedjeljak, 7. oktobra, u 16,30 sati, u kalesijskom BKC-u, bit će održana promocija izabranih djela Šime Ešića, u povodu 50 godina umjetničkog rada ovog najpopularnijeg dječijeg pisca u regionu. Bit će to prilika za sve ljubitelje pisane riječi da se druže sa Šimom Ešićem, da upoznaju njegovu poeziju i njegov cjelokupni književni opus.

Ovim događajem počinje 24. po redu Kulturna manifestacije „IKRE 2019“, kojom se obilježava oktobar – Mjesec knjige.

Osim književnog susreta sa Šimom Ešićem, predviđeno je još nekoliko značajnih kulturnih događaja tokom oktobra i novembra.

– 16. 10. (srijeda), u 11,00 sati: Književna radionica „Pričam ti priču“ sa djecom iz vrtića „Vedi Princ“

– 18. oktobar (petak), u 17,00 sati: „Slovo o bosanskim velikanima – manifestacija povodom godisnjice smrti Alije Izetbegovića i  godišnjice rođenja Nedžada Ibrišimovića.

– 24. 10. (četvrtak) u 17,00 sati: Predstavljanje književnog opusa  Mirsada Mustafića po nazivom „Svi smo mi iz Srebrenice“

– 25. 10. (petak), u 11,00 sati: Književna radionica „Pričam ti priču“ sa djecom iz vrtića „Vedi Princ“

– 31. oktobar (četvrtak) u 16,00 sati: Promocija knjige pjesama „Arabeske“ Hadžema Hajdarevića

– 31. oktobar (četvrtak) u 17,00 sati: Predstavljanje knjiga Izdavačke kuće „Dobra knjiga“ Sarajevo.

Osim ovih događaja, predviđeno je i održavanje tribine „Knjigom protiv zla i zaborava“ i promocija knjige „Hrvatska republika „Herceg-bosna, agresija i zločin“ autora Fuada Kovača i mr. Mesuda Here.

Također, bit će održano i nekoliko književnih radionica sa našim književnicima Mehmedom Đedovićem, Fajkom kadrićem, Azirom Šabićem, Safetom Berbićem, Mensurom Durgutović…

Kulturna manifestacija „IKRE“ je jedna od najznačajnjih kulturnih  manifestacija na području Tuzlanskog kantona. Manifestaciju „Ikre“ pokrenuo je kalesijski „Preporod“ u oktobru 1996. godine. Bilo je to prvo obilježavanje Mjeseca knjige u poslijeratnoj Bosni i Hercegovini. Kasnije su s eu organizaciju ove manifestacije uključili Gradska biblioteka i JU BKC „Aija Izetbegović“ Kalesija.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

%d blogeri kao ovaj: