U okviru strategije razvoja općine Kalesija počinje asfaltiranje i sanacija puteva

Načelnik općine Kalesija g. Nedžad Džafić nastavlja sa realizacijom projekata utvrđenih planom za 2015. godinu. Osim nedavno potpisanih ugovora za asfaltiranje lokalnih puteva u Dubnici i sanacije puta Zates-Jeginov Lug, ovih dana potpisan je ugovor za izvođenje radova na prosijecanju novog puta i ugradnje tamponskog nosivog materijala na uređenju putnih komunikacija Novo Naselje – Zates na lokaciji Bare, odnosno Novo Naselje na lokaciji Memići.

Radi se o izgradnji puteva na novoformiranim naseljima na kojima su se nastanili građani Kalesije koji su bili pogođeni klizištima protekle godine. Vrijednost ovih radova je oko 55.000 konvertibilnih maraka, a izvođači su DOO „Džim Company“ Tuzla i DOO „Terakop“ Živinice.

Terakop

Osim ovih radova uskoro će biti započeti radovi na sanaciji sportskog terena u Mjesnoj zajednici Kikači, te uređenje bankina pored lokalnih puteva na prostoru cijele općine Kalesija. Svi navedeni radovi i aktivnosti dio su strategije razvoja općine Kalesija i rezultat su rada općinske administracije na čelu sa načelnikom g. Džafić Nedžadom.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.