U MSŠ Kalesija realizovan projekat BH Telekoma

JU MSŠ KALESIJA je aplicirala na otvoreni konkurs DD BH Telekoma sa projektom „Savremeni pristup nastavi mašinskih tehničara upotrebom naprednih računarskih tehnologija i softvera“. Projekat je zadovoljio visoke standarde DD BH Telekom i prošao na gore pomenutom konkursu. Ovaj projekat naša škola je radila samostalno, a na projektu je radilo 2 profesora Mujanović Enes, prof. i Lokmić Edin, prof.

Školi su odobrena sredstva za projekat u iznosu od 4000 KM.
Ukupno je nabavljeno 5 kompleta računara i prateća računarska oprema, ukupne vrijednosti 4000 KM. Profesori, učenici i svi oni koji su radili na ovom projektu zahvalni su Dioničkom društvu BH TELEKOM SARAJEVO što je odlučilo da podrži naš projekat i rad i omogući nam kupovinu
računarske opreme za potrebe predmeta stručno-teorijskih predmeta mašinske grupe predmeta u vrijednosti od 4000 KM.

Sretni smo što smo zajedničkim snagama uspjeli da učinimo našu školu boljim mjestom za ljepše i lakše učenje i razumjevanje predmeta u okviru mašinske struke i to crtanje pomoću računara, kompjuterska grafika, modeliranje mašinskih elemenata i konstrukcija i programiranja CNC mašina. Sadašnje, ali i sve buduće generacije koje se budu školovale u našoj školi dugovaće zahvalnost Dioničkom društvu BH TELEKOM SARAJEVO koje je doniralo novac za kupovinu savremene računarske opreme. U par slika ćemo vam i prikazati izgled računarske sale sa doniram opremom na kojoj učenici primjenjuju stečena znanja iz stručno-teorijskih predmeta mašinske grupe predmeta.

Direktor škole:
Elvir Mujkić,prof.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

%d blogeri kao ovaj: