U kalesijskom BKC-u u subotu 7. oktobra komedija “Mir”

Prvi pozorišni festival premijera, koji se u Kalesiji održava pod motom „Subotom u pozorište“, nastavlja se u subotu, 7. oktobra, u 18,30 sati, Aristofanovom komedijom „MIR“.

Komedija ‘’Mir’’, rađena po tekstu čuvenog komediografa Aristofana, moderna je politička, crna komedija s elementima groteske, teatra apsurda, a koja govori o potrebi običnog malog čovjeka za uspostavom mira. Na trenutke urnebesno smiješno, na trenutke jezovito, ova osavremenjena politička komedija od gledalaca traži da se nakon predstave zapitaju da li uopšte postoji mir.

Igraju: Emrah Mujkanović, Marija Novaković, Adna Hasanić, Marko Mirković, Mirko Ilibašić, Hasiba H.Mehmedović, Faruk Usčuplić, Sadika Kahrimanović, Jasmina Ibrahimović, Emir Ibrahimović, Slaven Čalić, Husnija Ćoralić.

Predstava će u Kalesiji biti na rasporedu u subotu, 7. oktobra 2017. u 20,00 sati. I ova predstava je za odraslu publiku. Cijena ulaznice 5 KM. Budite i vi dio velikog projekta – „Subotom u pozorište“, prvog pozorišnog festivala u Kalesiji.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

%d blogeri kao ovaj: