U Kalesiji uhapšene četiri osobe zbog trgovine drogom i lažiranja dokumenata

Nakon pretresa porodičnih kuća koje koriste, uhapšene su osobe iz Kalesije čiji su inicijali H.S. (43), Ć.M. (28), Ć.D. (24) i E.S. (33).

U pretresu je pronađeno pet pakovanja biljne materije koja podsjeća na opojnu drogu, 18 tableta droge, digitalna vaga, dva pištolja, pet komada municije, veći broj potvrda o registraciji i o vlasništvu vozila koje su najvjerovatnije falsifikovane, više mobilnih telefona, SIM kartica i sertifikata.

Nakon kriminalističke obrade, lica Ć.M, Ć.D. i E.S. su uz izvještaj o počinjenom krivičnom djelu neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga, a lice H.S. i zbog krivotvorenja isprave, predata Kantonalnom tužilaštvu Tuzlanskog kantona.

U okviru ove akcije, u ranijem periodu oduzeto je 47 diploma za koje postoji sumnja da ih je falsifikovao H.S.

Pripadnici MUP-a Tuzlanskog kantona su u ranijem periodu, u vezi sa akcijom suzbijanja zloupotrebe opojnih droga, uhapsili 11 lica, od kojih je za šest određen pritvor zbog sumnje da su počinili krivično djelo neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga i falsifikovanje isprave.

Pretresi su izvršeni po naredbi Kantonalnig suda Tuzla u cilju borbe protiv zloupotrebe opojnih droga na području Tuzlanskog kantona.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

%d blogeri kao ovaj: