U Kalesiji u 8 sati minus 13 stepeni Celzijusa

U Kalesiji je jutros hladno sa maglom. Temperatura u 8 sati iznosila je minus 13 stepeni celzijusa, relativna vlažnost zraka 96 procenata, atmosferski pritisak 1002 hektopaskala. Danas se očekuje umjereno oblačno. Maksimalna dnevna temperatura oko minus 2 stepena celzijusa.

Prema izvještaju ministarstva prostornog uređenja i zaštite okolice TK kvalitet zraka za dan 26.01.2017 godine je odgovarao kvalitetu prekomjerno zagađenog zraka na lokalitetu Skver, BKC, Živinice, dok je na lokalitetima Bukinje i Lukavac odgovarao kvalitetu čistog zraka.

Stanje na  putevima TK

M – 18 Simin Han – Priboj, zbog sanacije klizišta saobraća se naizmjenično, uz postavljenu svjetlosnu signalizaciju.

Požari

Grad Tuzla. VJ grada Tuzle imala je dvije intervencije na gašenju požara: krov na stambenom objektu u ul. Alije Ibrića i pomoćni objekat šupa u ul Mustafe Mujbegovića.

Općina Srebrenik. VJ općine Srebrenik imala je jednu intervenciju na gašenju požara, odžak na stambenom objektu u naselju Sječe.

Općina Gračanica. VJ općine Gračanica imala je jednu intervenciju na gašenju požara, odžak na stambenom objektu u gradu.

Općina Lukavac. VJ općine Lukavac imala je tri intervencije na gašenju požara: instalacije u restoranu „Plaža“, odžak u gradu i stambeni objekat (kuća) u Devetaku.

Ministarstvo prostornog uređenja i zaštite okolice TK proglasilo prestanak epizode pripravnosti na području grada Tuzle.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

%d blogeri kao ovaj: