U Kalesiji palo 21 litar kiše po metru kvadratnom

Jutros je u Kalesiji oblačno vrijeme. Temperatura zraka u 8 sati iznosila je 2 stepena celzijusa, relativna vlažnost zraka 98 procenata, atmosferski pritisak 984 hektopaskala. U protekla 24 sata palo je 21 litar kiše po metru kvadratnom. Danas će se zadržati oblačno vrijeme sa kišom. Maksimalna dnevna temperatura oko 5 stepeni celzijusa.

U protekla 24 sata, na području općine Kalesija dogodila se jedna saobraćajna nesreća u Prnjavoru, u kojoj nije bilo povrijeđenih lica, dok je na Carskoj Bašti izvršena teška krađa.

Kvalitet zraka

Prema izvještaju Ministarstva za prostorno uređenje i zaštitu okolice TK, kvalitet zraka za dan 06.02.2017. godine  odgovarao je kvalitetu čistog zraka na lokalitetima Skver, Bukinje, Lukavac. Kvalitet zraka za dan 06.02.2017 godine odgovarao je kvalitetu prekomjerno zagađenog zraka na lokalitetima BKC, Živinice.

Stanje na  putevima TK

M – 18 Simin Han – Priboj, zbog sanacije klizišta saobraća se naizmjenično, uz postavljenu svjetlosnu signalizaciju.

Požari

U protekla 24 sata vatrogasne jedinice na području Tuzlanskog kantona osim nekoliko tehničkih imale su i jednu intervenciju na gašenu požara:

Općina Kalesija, PVJ Kalesija imala je  intervenciju na gašenju požara, dimnjak na privatnom stambenom objektu u naselju Tojšići. Požar je lokalizovan i ugašen.

Klizanje tla

Općina Gradačac: OSCZ-e Gradačac prijavljena je reaktivacija klizišta u naselju Jasenica koje ugrožava prilazni put i stambeni objekat.

Općina Čelić

„A“ tim za uklanjanje NUS-a obavljao je poslove na uklanjanju i uništavanju NUS-a na području općine Čelić.

 

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.