U Kalesiji padao grad veličine oraha (FOTO i VIDEO)

Područje općine Kalesija danas je poslije 13 sati zahvatilo jako nevrijeme. Grad veličine oraha je padao oko 15-tak minuta, a zbog jake kiše, koja je za kratko vrijeme preplavila ceste, bio je obustavljen saobraćaj.

Za sada nema informacija o pričinjenim štetama, ali je sasvim izvjesno da su najveće nanesene voćarskim, ratarskim i povrtlarskim kulturama.

Iz općine Kalesija su pozvali građane da eventualne štete prijave Službi civilne zaštite općine Kalesija.

” U slučaju da su prouzrokovani veći problemi kada su u pitanju poplave, klizišta molimo Vas da kontaktirate našu Civilnu zaštitu na broj 035367-700″, – saopšteno je na FB stranici općine Kalesija.

Jakim nevremenom i gradom posebno su pogođena naselja od Sarača i Miljanovaca prema centru Kalesije, dok su u drugim dijelovima kalesijske općine padavine bile slabijeg intenziteta.

Iako je rano govoriti o materijalnim štetama današnjeg nevremena, vrlo je izgledno da su najviše stradali usjevi i voće. Epilog nevremena u Kalesiji bit će poznat u narednim danima, nakon što građani prijave štete na poljoprivrednim imanjima i voćnjacima, a nadležna općinska komisija izađe na teren i utvrdi procjene šteta.

Inače, područje Tuzlanskog kantona u posljednja četiri dana bilo je zahvaćemo svakodnevnim jakim nevremenom, usljed čega je u Gradačcu i Lukavcu proglašeno stanje prirodne nesreće. Pored Gradačca i Lukavca, posljedica jakog nevremen nisu bili ni pošteđeni stanovnici Gračanice, Srebrenika i Tuzle.

(Radio Feral)

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

%d blogeri kao ovaj: