U Kalesiji okončan Prvi pozirišni festival

Prvi pozorišni festival u Kalesiji okončan je predstavom za djecu „Aska i Vuk“. Predstavu je gledalo oko 250 mališana, koji su bili oduševljeni izvedbom glumaca.

JU BKC „Alija Izetbegović“ Kalesija, zajedno sa Teatrom kabere Tuzla i JU BKC Živinice, bila je suorganizator Festivala premijera, a festival se u Kalesiji realizirao pod motom „Subotom u pozorište“.

U proteklih mjesec dana kalesijska publika bila je u prilici da pogleda tri predstave za odrasle, koje su igrane subotom („Đavolja posla“, „Život i smrt“ i „Mir“), i dvije predstave za mlađe uzraste, koje su igrane ponedjeljkom („Eneida“ i „Aska i vuk“). Sve predstave su rađene u koprodukciji Teatra kabare Tuzla i Studentske scene Akademije dramskih umjetnosti Univerziteta u Tuzli. Publika je imala priliku i da ocjenjuje predstave.

Po ocjenama publike, prvo mjesto u Kalesiji pripalo je predstavi „Mir“, drugo „Đavolja posla“, a treće „Eneida“.

Zbrajanjem ocjena iz Tuzle i Živinica, dobit će se ukupni pobjednik Festivala premijera. Fahrudin Sinanović, direktor JU BKC „Alija Izetbegović“ Kalesija, je kazao da će i u narednom periodu nastaviti saradnju sa Teatrom Kabare Tuzla.

FOTO:

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

%d blogeri kao ovaj: