U Kalesiji održano Književno veče sa Ivonom Grgić: U mojim pričama uvijek se provlači humor

U prostorijama Gradske biblioteke, koja djeluje u okviru JU BKC „Alija Izetbegović“ Kalesija, održano je Književno veče sa Ivonom Grgić. Osim autorice, o njenim knjigama romanu “Muzej nostalgije” i zbirci poezije “Zapisi iz zjenice” govorio je i književnik Mehmed Đedović. On je čitao i neke pjesme iz njene tek objavljene zbirke „Zapisi iz zjenice“.

Svi prisutni imali su priliku da čuju kako je tekao proces pisanja samih knjiga, o inspiraciji koja stoji iza svega toga kao i razne anegdote koje je autorica podijelila sa prisutnima.Ivona Grgić je kazala da svojim pisanjem želi izmamiti osmijeh na lica čitalaca.

– U mojim pričama uvijek se provlači humor. Jednostavno, takva sam. Želim da se čitaoci lijepo osjećajudok čitaju moje knjige, kazala je mlada književnica Ivona Grgić.

Književno veče sa Ivonom Grgić odfržano je u okviru manifestacije „IKRE 2021“. Suorganizator je bilo Udruženja mladih “Trik” Kalesija. Članovi ovog udruženja imali su priliku da razgovaraju sa književnicom Ivonom Grgić, a druženje članova Trika i Ivone Grgić se nastavilo i u prostorijama Centra za mlade.

Sumeja Mehmedović

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

%d blogeri kao ovaj: