U Kalesiji održani mirni protesti povodom odluke OV Kalesija o povećanju paušala

Grupa građana općine Kalesija organizirala je mirne proteste povodom Odulke Općinskog vijeća Kalesija o povećanju paušala općinskim vijećnicima. Kako su kazali, na ovaj način žele iskazati nezadovoljstvo, jer smatraju da Odluka nije u interesu građana općine Kalesija, koji doprinose punjenju općinskog budžeta, koji iznosi 10 miliona KM.

  • Sadik Osmanović: Ovo su smišljeno uradiliFOTO: FACEBOOK

Organizator protesta Sadik Osmanović najavio je još jedne proteste u septembru, kada će se organizirati naredna sjednica Općinskog vijeća.

– Penzioner koji ima penziju od 300 KM, uzima hljeb na veresiju. Smiješno je govoriti da je u Kalesiji neko zadovoljan. Zamislite koliko novca ode na plate i paušale. Paušale treba ukinuti u svim kantonima i općinama i moglo bi se napraviti šta hoće. Jučer smo imali Lanu Pudar, sramota je da djevojčica od 16 godina prezentuje državu i da je jedina svijetla tačka, a nema nikakvu podršku od političara koji imaju enormne plate – rekao je Osmanović.

  • Stotine građana na protestima ispred OpćineFOTO: FACEBOOK

Kako je naveo, cilj protesta je da se zaustavi povećanje paušala, a koji su odlukom OV povećani sa 350 na 650 KM. 

– Ići ćemo korak po korak, da se vijećnik ne može zaposliti na budžet. Svi idu tom linijom, budeš vijećnik, podoban načelniku i zaposliš se. Peticija se predaje Općinskom vijeću, u septembru je prva sjednica nakon ove, pravi se pauza. To su smišljeno napravili, a bit će “Kalesijsko ljeto” da se ima muzika i malo zaboravi – rekao je Osmanović i rekao da će opet organizirati proteste u septembru.

Organizator protesta Sadik Osmanović najavio je još jedne proteste u septembru, kada će se organizirati naredna sjednica Općinskog vijeća.

Avaz

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

%d blogeri kao ovaj: