U Kalesiji održana radionica: Radio novinarstvo i osnove radijske forme

Prošle subote, 30. marta, u kalesijskom restoranu „POLO“, održana je prva u nizu radionica, u okviru projekta: „Spajanje mladih – razmjena pozitivnih priča iz Kalesije i Zvornika“. Projekat, koji će trajati 5 mjeseci, a realizacija je povjerena: Mediacentru Sarajevo, Radiju „Feral“, Kalesija i Radiju „Osvit“, Zvornik.

        Biće održano ukupno 7 radionica, u Kalesiji i Zvorniku, a prva je, dakle, održana u Kalesiji. Predstavnici Mediacentra iz Sarajeva, poznati stručnjaci iz oblasti novinarstva: Boro Kontić, Marija Arnautović i Elvira Jukić Mujkić, održali su cjelodnevni trening za 10 mladih polaznika, po 5 iz Kalesije i Zvornika. Prvom treningu, na temu: „Radio novinarstvo i osnove radijske forme“, prisustvovali su: Marija Mašić, Nataša Ristanović, Almasa Omerbegović, Sead Đedović, Emina Mumić, Emina Osmanović, Krstina Ćupović, Dejan Ristić i Sarah Idrizović. Mladi polaznici dobili su mobitele „Samsung“, kao sredstvo za pravljenje priloga i komunikacije sa širom javnošću na društvenim mrežama. Cilj projekta je, znači, spajanje mladih iz različitih sredina, zajednički medijski rad: snimanje, pisanje, objavljivanje… pozitivnih priča iz ove dvije sredine. Sadržaji koji mladi snime, biće emitovani u emisijama Radija „Feral“ i Radija „Osvit“, te na društvenim mrežama.

Radionici su prisustvovao Mario Mrkajić, koordinator projekta, te predstavnici Radija „Feral“ i Radija „Osvit“. Naredna radionica biće održana u Zvorniku, polovinom aprila.  

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

%d blogeri kao ovaj: