U Kalesiji održana dvodnevna radionica o mobilnom novinarstvu

Edukatori Media centra iz Sarajeva, u subotu i nedjelju, 11. i 12. maja, održali su u Kalesiji dvije radionice s ciljem upoznavanja polaznika sa korištenjem društvenih mreža za kreiranje i promociju medijskog sadržaja. Ovo je bila četvrta i peta radionica u okviru projekta: “Mladi sa stavom – Razmjena pozitivnih informacija mladih iz Kalesije i  Zvornika”.  

Radionice su održane u prostorijama motela “Polo”, a bilo je deset učesnika iz Kalesije i Zvornika koji su upoznati sa konceptom mobilnog novinarstva. Stekli su znanje o korištenju mobilnih alata za kreiranje, uređivanje i distribuciju sadržaja na terenu. Mentorica Maja Ćalović iz Media centra istakla je važnost savladavanja novinarskih vještina u savremenom okruženju, te važnost kreiranja vlastitog “arsenala” aplikacija koje doprinose obavljanju svakodnevnih novinarskih zadataka. Sa učesnicima je razgovarala i Anida Sokol iz Media centra. Nakon održanih radionica, mladi polaznici će, u mješovitim timovima, snimati i montirati novinarske priloge iz svojih sredina, dakle iz Kalesije i Zvornika.

Prilozi će biti emitovani u programima Radija “Feral”, iz Kalesije i Radija “Osvit” iz Zvornika, te na veb stranicama ovih radio stanica. Naredna radionica održaće se početkom juna u Zvorniku.

(Radio Feral)

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

%d blogeri kao ovaj: