U Kalesiji obilježen Dan Armije Republike Bosne i Hercegovine (FOTO)

U povodu obilježavanja 15.aprila Dana Armije Republike Bosne i Hercegovine danas je u Kalesiji na centralnom Spomen-obilježju odata počast i položeno cvijeće svim poginulim borcima i šehidima općine Kalesija.

U ime općinskog načelnika cvijeće su položili sekretar Organa uprave Mujo Tosunbegović zajedno sa šefovima službi u Općini Kalesija, porodice poginulih boraca kao i predstavnici svih boračkih organizacija.

Ispred Organizacionog odbora prisutnima se obratio Ibrahim Aljić koji je istakao na važnost postojanja Armije Republike Bosne i Hercegovine i da ne samo današnji dan bude podsjećanje na agresiju, nego da se prisjećamo svaki dan i da živima iskazujemo zahvalnost što su stali u odbranu Bosne i Hercegovine.

Cilj obilježavanja Dana Armije Republike BiH jeste da otrgnemo od zaborava surovost agresije na BiH i da se prisjetimo herojske borbe za slobodu i nezavisnost Bosne i Hercegovine, kazao je Mirzet Alić predsjednik Organizacije demobilisanih boraca Kalesija, te naglasio da je u svim općinama i gradovima danas u 11:00 sati polaganje cvijeća na spomen-obilježjima. Osim današnjeg obilježavanja, fatihom i minutom šutnje delegacije Skupštine Vlade i kordinacije boračkih saveza Tuzlanskog kantona, zajedno sa sekretarom Organa uprave Mujom Tosunbegovićem i šeficom službe za opću upravu i društvene djelatnosti Hatom Mujčinović, jučer su položili cvijeće na šehidskom mezarju Memorijalnog centra Kalesija Gornja.

(Press općine Kalesija)

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

%d blogeri kao ovaj: